“De woning straalt een huiselijke sfeer uit”

Elke bewoner heeft een eigen kamer, welke geheel naar eigen smaak in te richten is. Daarnaast beschikt de woning over gemeenschappelijke ruimtes zoals een ruime huiskamer met tv en knutsel hoekje, woonkeuken, badkamer en een grote tuin. Iedereen heeft een eigen taak binnen het huishouden. Denk hierbij aan helpen met koken, vaatwasser inruimen of even vegen na het avondeten. Tevens wordt er een vaste dag in de week gepland waarop de bewoner zijn of haar eigen kamer schoonmaakt. De begeleiding biedt uiteraard ondersteuning waar nodig.

Elke bewoner krijgt een persoonlijk begeleider (pb'er) toegewezen. De pb'er is niet alleen het aanspreekpunt voor de bewoner, maar ook voor de omgeving van de bewoner. De pb'er draagt zorg, vaak in samenwerking met onze zorgcoördinator, voor het onderhouden van het contact met de dagbesteding/werkplek, stelt een persoonlijk ontwikkelingsplan op met korte en lange termijn doelen, bewaakt de voortgang van deze doelen en evalueert dit jaarlijks, stelt plannen op en communiceert belangrijke informatie naar het team. Dit gebeurd allemaal in samenspraak met de bewoner en/of omgeving. 

Overdag volgen de bewoners dagbesteding in onze TalentSchuur of hebben een werkplek buitenshuis. Natuurlijk zijn er genoeg momenten om even te ontspannen. Een spelletje doen, een stukje wandelen of fietsen, naar het bos, knutselen, tv kijken, of tot rust komen in de dierenweide. Het zijn allemaal activiteiten die de bewoners zelf kunnen kiezen.